18 Kasım 2007 Pazar

Kendi kalesine gol


Bir futbolcu için en talihsiz an, kendi kalesine attığı gol!

Arada olur tabi, ama bu işin de pirleri var, duyalım öğrenelim.

Stan van den Buijs, ki adının verdiği ipucu sonuna kadar doğru, Belçikalı kendisi, 1995-96 sezonunda Germinal Ekeren'de oynarken Anderlecht karşısında kendi kalesine 3 gol birden atarak "kendi kalesine en golcü" ünvanını ele geçirmiş. Maçı 3-2 kaybetmişler, niyeyse?

Chris Brass da bu konuda kendine has bir bahtszılığın sahibi. 2006'da Bury defansında oynarken rakipten gelen topu uzaklaştırmaya çalışırken ters bir vuruşla topu önce suratına çarptırıp ardından ağlarla buluşturmayı başarıyor. Kendi kalesine bir gol ve kırık bir burun... Youtube'da videosu bulunuyor, linklemeye gönlüm elvermedi.

En sona sakladığımsa benim idolüm, "gol atılacaksa ben atarım" diyen abi, Chris Nicholl. Aston Villa ve Southampton'da oynamış, Kuzey İrlanda milli takımında 50'den fazla milli olmuş bir oyuncudur.
20 Mart 1976'da Aston Villa ile Leicester City arasında Filbert Street'te oynanan ve 2-2 biten maçta 4 golü birden atmıştır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Macin birinde fair play adina topu karsiya verecegim derken futbolcu orta sahadan rakip kaleye dogru savurmus... Bahtsizlik bu ki fair play adina atilan top aglarla bulusuyor... Buyrun burdan yakin
http://www.youtube.com/watch?v=r3fhhzrjRUw

Erhan dedi ki...

Hanirim,

Bir de Stefano Eranyo (Erhan Erdem) vardir kendi kalesine gol atan. Anlatmadim mi hic? Hehheh, futbol oynadigim cok ender vakitlerden birinde oldu. Beni blog'una eklemedigin icin kirildim, gidip kendi kaleme gol atcam yine. Belki o zaman yazarsin. Saka saka. Ay em cast kidin.